مقدار آهن در سیرابی، تقریباً مشابه گوشت است؛ یعنی در هر 92 گرم آن حدود 5/19 میلیگرم آهن وجود دارد.
سیرابی، مخاط معده گاو یا گوسفند است که در بیشتر کشورها مورد استفاده قرار میگیرد و خورده میشود؛ چرا که خواص تغذیهای بیشماری دارد. مثلاً برای تهیه سوپ «menudo» در آمریکای لاتین و یا سوپ فرانسوی سیرابی، از سیرابی گاو یا گوسفند استفاده میگردد.
سیرابی براساس نوع بافت به انواع مختلف طبقهبندی و نامگذاری میشود؛ مثل بافت لانهزنبوری یا بافت صاف. بیشتر سیرابیهای تازهای که در فروشگاهها فروخته میشود، سفید رنگ است.
کلسیم
در هر 92 گرم سیرابی، حدود 81 میلیگرم کلسیم وجود دارد که 8 درصد نیاز روزانه بدن به کلسیم میباشد. FAO مقدار مورد نیاز روزانه به کلسیم را 1000 میلیگرم تعیین کرده است. کلسیم یکی از مواد معدنی و ساختاری مهم در حفظ سلامت استخوانها و دندانهاست که به همراه منیزیم، به انقباض عضلات بدن کمک میکند و موجب آرامش فرد میشود.
پروتئین و چربی
در هر 92 گرم سیرابی، 7/11 گرم پروتئین وجود دارد که در واقع 18 درصد از نیاز روزانه بدن به پروتئین است. همین مقدار سیرابی حاوی 4 گرم چربی و 4/1 گرم چربی اشباع شده میباشد.
در واقع، پروتئین و چربی موجود در سیرابی تقریباً به اندازه نیمی از پروتئین و چربی موجود در گوشت گاو و مرغ است. با گنجاندن سیرابی در وعدههای غذایی خود میتوانید مصرف چربی را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
سلنیوم
مقدار سلنیوم در 92 گرم سیرابی، حدود 8/1 میکروگرم (یعنی 17 درصد مقدار مورد نیاز بدن در روز) است. بدن روزانه به 70 میکروگرم سلنیوم نیاز دارد. سلنیوم یکی از چندین آنتیاکسیدانی است که تأثیر سموم را خنثی و آنها را از طریق کانالهای پاککننده طبیعی بدن دفع میکند.
این مواد سمی، رادیکالهای آزاد نام دارند که با تغییر ساختار شیمیایی سلولهای سالم، منجر به پیری زودرس آنها میشوند و در نهایت، التهاب و بیماری را به همراه خواهند داشت.
روی
در هر 92 سیرابی، حدود 7/1 میلیگرم روی وجود دارد که 11 درصد از نیاز روزانه بدن است. طبق نظر FAO ، نیاز روزانه بدن به روی تقریباً 15 میلیگرم میباشد. روی یکی از مواد معدنی ضروری بدن است که به سلامت سیستم تناسلی مردان کمک میکند و در سنین بالاتر، با مصرف روی کافی، احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها کاهش مییابد.
همانطور که میدانید، روی جزئی از هر سلول زنده در بدن است که در ساختار و عملکرد بیش از 50 آنزیم بدن نقش دارد و برای رشد و تولید اسپرم، افزایش اشتها، افزایش حس چشایی و بویایی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود زخم مفید است. گوشت قرمز به نسبت سایر مواد، روی بیشتری دارد و نوع پروتئین موجود در گوشت گاو و گوسفند به جذب روی در بدن کمک میکند.
این بدان معناست که روی موجود در غذاهای حاوی گوشت راحتتر جذب بدن میشود. برعکس، غذاهای گیاهی، مانند غلات و حبوبات حاوی مادهای به نام فیتات و فیبر هستند که جذب روی را در بدن کاهش میدهند.
آهن
مقدار آهن در سیرابی، تقریباً مشابه گوشت است؛ یعنی در هر 92 گرم آن حدود 5/19 میلیگرم آهن وجود دارد. آهن یکی از مواد مورد نیاز برای داشتن خون سالم و انرژی و رشد مغز، به خصوص در کودکان میباشد که در بسیاری از غذاها، از جمله گوشت قرمز یافت میشود. به طور کلی هر چقدر رنگ گوشت، قرمزتر باشد، حاوی آهن بیشتری است.
آهن دو نوع است: همِ و غیرهمِ نوع همِ به راحتی جذب بدن میشود و در گوشت گاو، بره، جگر، مرغ، سیرابی و غذاهای دریایی وجود دارد. آهن غیرهمِ در سبزیجات، نان، غلات، حبوبات، لوبیا، تخممرغ و میوه یافت میشود.
گوشت قرمز، علاوه بر تأمین آهن نوع اول، جذب آهن غیرهمِ را در بدن افزایش میدهد. ویتامین C نیز دارای اثر مشابه است و جذب آهن را در بدن افزایش میدهد. یک رژیم غذایی سالم باید غنی از هر دو نوع آهن باشد...
منبع: زندگی آنلاین